Zucchini-gratäng med köttfärs

Recept: Det här var någon slags freestyling baserat på vad vi råkade ha hemma. Svårt att säga något om mängderna dock!

Ugn på 225 grader. Inte för att jag vet att det är rätt, utan för att det är det jag alltid tar. 😛

Potatis och ev andra överblivna rotfrukter skivas. In i ugnen en kvart.

Köttfärs, lök och vitlök steks.

Zucchini tunnskivas. OBS nyckelordet är tunn. Ev andra överblivna grönsaker i bitar med, i detta fall hade vi en halv paprika.

I en stor ugnsform varvas lager med potatis, köttfärs och zucchini.

Överst görs ett lager fuskbechamel. Blanda ihop creme fraishe (eller annan mejeriprodukt), riven ost, salt, peppar och oregano. Klicka ut det på gratängen. In med hela härligheten i ugnen en stund till.

Svårighetsgrad: Mittemellan. Det är ju ett gäng steg och tar tid i ugn, men det är ju inte svårt.

Betyg vuxna: Jättegott! Lite snålt kryddat, men det går ju lätt att lösa på bordet med lite mer örter och chili.

Betyg C: Jättegott!

O var inte hemma, och det var väl tur eftersom han inte brukar gilla zucchini.

Matlåda: Vi hade stora mängder zucchini och köttfärs, så jag gick all in och gjorde dubbelt av detta. När middagsformen plockades ur ugnen slängde jag in en lika stor form till. Lyckligtvis var det gott och det funkade bra i matlåda, åtminstone de första två dagarna när vi åt matlådor som bara varit i kylskåpet. Ett par matlådor hamnade i frysen och de var riktigt trista att äta.

 

Kvällens vardagsmat fick högsta betyg från kidsen och föräldrarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s