Kokos- och spenatsoppa

Recept: https://undertian.com/portfolio/storkok-vegansk-kokos-och-spenatsas-med-kikartor/ men gjorde den med ris och serverade med lime.

Svårighetsgrad: Ganska lätt.

Betyg vuxna: Supergott! I favoritbloggen angavs den som bäst någonsin, och så långt vill vi väl inte sträcka oss, men både jag och R tyckte att det var gott. Kikärtorna var trista, men det är ju bra med protein så det får en väl leva med.

Betyg O: Gott. Inte minst eftersom vi googlade info om spenat medan vi lagade och kunde berätta för familjen att spenat är (likt broccoli och grönkål) värsta superhjältematen. Ger bättre syn, bättre mörkersyn, bra för minnet, bra för muskler, stärker benen etc. Om en vet sånt blir det extra gott att äta mycket av!

Betyg C: Åt med stor aptit, lyssnade andaktigt på föreläsningen om spenatens fördelar enligt ovan och tog glatt en portion till. Önskade citronpeppar på och det slutade med att vi skar upp lime att pressa över, vilket passade bra till!

Matlåda: Det blev ett par matlådor och det smakade utmärkt även dagen efteråt. Hade varit kul att ha en klick av… nån kryddad mejeriprodukt eller liknande till. Lite turkisk yoghurt med vitlök kanske?

 

IMG_3084

Annonser

En reaktion på ”Kokos- och spenatsoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s