Veggo-lasagne med linser och palsternacka

Recept
Jag började med att följa ett recept från https://undertian.com/ men blandade ihop lite olika recept och snart var det freestyling. Det blev typ 8-9 portioner. Så här i efterhand tänker jag att det nog skulle gått utmärkt att mosa ihop i en stor gryta istället för att göra två såser. Jag tänkte att lager är snyggt men ärligt talat, varför krångla?

Mängderna, tiderna, graderna, ja allt är egentligen uppskattningar. Men det blev så sjukt gott att jag måste komma ihåg poängen!

Panna ett:
Stek ihop
3 hackade gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 grovt rivna palsternackor
Häll på lite vatten, en grönsaksbuljongtärning, paprikapulver och salt. Det fick stå och götta på låg värme.

Panna två (fast det funkar antagligen att köra allt i samma…)
Stek ihop
2-3 grovt rivna morötter
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
3 dl linser (jag hade tänkt beluga, men hade bara 1,5 dl så jag tog lika mycket röda)
1 msk sambal oelek om du gillar starkt
Massa örter, typ oregano, persilja, timjan. Och såklart salt och peppar.
Koka lugnt i 20 min. Jag fyllde på med lite vatten då och då för det blev så torrt.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda världens bästa fusk-bechamel genom att blanda
Ett par deciliter créme fraiche
ett par deciliter riven ost
ev lite grädde för att späda ut.

Ta en stor ugnsform. Varva tomatlinssås, lökpalsternackssås (om du inte kört ihop dem då) och lasagneplattor i ett par-tre lager. Jag hade ett par cocktailtomater över som jag delade och la på halva lasagnen, glöm inte att kolla om det är nåt liknande du vill bli av med. Överst ett lager fusk-bechamel och kanske lite extra ost.

Och skjuts in i ugnen, 15-20 min tills den ser riktigt go ut.

För extra lyxiga/praktisk matlådefix, gör direkt i portionsförpackningar, typ glasmatlådor eller aluminiumformar.

Svårighetsgrad: Det är ju lite hackande och rivande som tar tid, men det är inte svårt-

Betyg vuxna: Jättegott! Maken som ”inte gillar linser” sa att det var jättegott.

Betyg O: 7 av 10.

Betyg C: 10 av 10

Matlåda: Gott, snyggt, funkar strålande att frysa in. Nästan så att hela lasagnen bara blir godare någon dag senare. Med en färsk grönsak på toppen i matlådan är detta riktigt fin matlådemat.

Annonser

En reaktion på ”Veggo-lasagne med linser och palsternacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s