Belugalasagne

Belugalinser är min favorit. Min partner tycker väl att de är sissådär (men å andra sidan finns det inga linser som han hurrar över), men jag gillar att de har lite motstånd utan att kännas otillagade. Och lasagne som gör sig i många matlådor är ju finfint.

Recept: Jag började med att följa https://undertian.com/portfolio/vegansk-belugalasagne/ men snart blev det freestyling.

Uppskattningsvis blev receptet ungefär så här:

8-10 portioner

5 dl belugalinser kokade i buljong
3 burkar krossade tomater
Några lökar i olika färger
3 vitlöksklyftor
3 rivna morötter
1/2 riven zucchini
Massor av basilika och lite blandade kryddor
Lasagneplattor
5 dl Crème fraiche
Riven ost
Lite överblivna mejeriprodukter, typ ett halvt paket philadelphiaost med örter
Cocktailtomater

Kokade belugalinserna, stekte lök, blandade ihop detta med krossade tomater och rivna grönsaker.

Blandade crème fraiche och riven ost.

Varvade linsblandning och lasagneplattor. Överst halverade cocktailtomater, ett lager crème fraiche-sås, samt ett extra lager riven ost. In i ugnen på 225 grader i en kvart eller så.

Svårighetsgrad: Flera steg och en stund i ugnen så det passar kanske inte den tröttaste vardagen, men inte svårt.

Betyg vuxna: Supergott! Riktigt matigt och gott kladdigt. Lite sambal oelek vid servering gjorde susen.

Betyg O: Gott, men behövde ketchup (hua) i mängder. Osäkert om det berodde på tveksamhet till hur det smakade eller att han alltid vill ha ketchup. Och han hade föredragit utan cocktailtomater för full pott.

Betyg C: Gott! 8 av 10 poäng.

Matlådor: Fantastiskt bra matlådemat. Jag gjorde några portioner direkt i aluminiumform med lock, vilket alltid är väldigt praktiskt för matlådor till frysen. Sedan blev det ytterligare några matlådor, men nu är det dags att göra av med några matlådor ur frysen tror jag, för den är full och vi har inga matlådor kvar. 😀

 

img_6295.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s