Vegetarisk lasagne

Jag är ofta lite tveksam till att göra vegetarisk variant av rätter som jag egentligen är van med i köttform. Det är så lätt att jämföra och tycka att köttvarianten är den riktiga och att vegovarianten är en blek kopia. Och en blek kopia, det blir inte så himla gott. Jämfört med de första recepten jag testat, där jag inte haft en köttvariant som referenspunkt i bakhuvudet, var detta lite vågat. Jag vet ju precis hur god lasagne smakar. Men jag tänkte att det är värt att prova. Inte minst är det gött att laga stora satser som ger massa extra matlådor så en långpanna lasagne var värt ett försök.

Och om jag fortfarnde hade nån tveksamhet när jag åkte mot affären försvann den när jag var på väg ut. Jag svängde förbi på väg hem efter att ha lämnat O på läger och skulle bara in och handla ingredienser till denna middag. I vanliga fall går det sällan att gå in genom entrén till en mataffär utan att bli 500 kr fattigare, men denna gång när jag bara köpte ingredienser till lasagnen kostade det 75 kr. 75!!! För 8 portioner middag. Det är ju ofattbart. Jag skrev just med min syster och skröt om middag för 75 kr. Hon frågade hur det kunde vara möjligt, bara köttfärs brukar ju kosta 75 kr.

Åh, vad jag älskade linserna just då. Även om maten skulle bli äcklig skulle det kännas värt det, bara för känslan att köpa middagsingredienser för 75 kr.

Recept: https://undertian.com/portfolio/vegetarisk-lasagne/

Svårighetsgrad: Lätt. Och jag tappade hakan lite när jag lagade av hur briljant det var att göra ostsås av creme fraishe+riven ost. Det ska jag verkligen ta med mig till andra recept!

Sen var det ju det här med att följa receptet. På något vis råkade jag missa och istället för att avsluta med ostsås med lite riven ost strödd över blev det översta lagret lasagneplattor och lite riven ost.

Betyg vuxna: Alltså… det var ju inget fel på det. Men det var ju inte ritkigt lasagne, så som jag tänker mig den. Lite mjöligt, lite trist, men helt ok. Det översta lagret pasta blev dock hårda torra brända plattor. +50% mer ostsås och att hälla den på toppen hade gjort mycket skillnad. Och mer kryddor, det snålade jag visst på. Maken tyckte att plattorna hade tråkig konsistens. Jag köpte barillaplattor eftersom vi brukar gilla all annan pasta därifrån, men nästa gång får det bli nåt annat märke.

Betyg O: Gott. 9,5 av 10. Det var nåt han inte gillade, men jag minns faktiskt inte vad det var.

Betyg C: Hon gillade inte alls plattorna. Förklarade att kletet var gott men både plattorna inuti själva lasagnen som lagats mjuka och den brända stackaren ovanpå var ”inte min smak” som vänners ungar så charmigt lärt barnen att säga. Hon gav innehållet 9,5 av 10 och plattorna 1,5 av 10.

Matlåda: Funkar bra. Jag hällde på lite grädde innan jag slängde in i frysen och den jag ätit så här långt var helt ok, men trist pga brist på kryddor.

Värt att försöka igen, men med lite mer ostsås.

Och jag upprepar för mig själv: 75 kr!!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s