Falafel med tortillas

Eftersom jag fälstes av första försöket med mat från den fantastiska bloggen Under tian valde jag ut ett gäng rätter och handlade ingredienser till. Nästan alla recept innehöll vitlök och chili, och hur kan något någonsin bli fel med vitlök och chili? Allt gott innehåller vitlök och chili. Utom djungelvrål.

Falafel med tortillias testades en dag när C var bortrest.

Recept: https://undertian.com/portfolio/falafel-med-hemmagjorda-tortillas/ Jag gjorde det dock med kikärtor på burk och färdiga tortillias pga även om en poäng är att laga billig mat tyckte jag att det faktiskt är överkurs att göra egna tortilliabröd. Till maten serverade vi ingefärssåsen i receptet (mmmm!) snabbpicklad rödlök och lite vanliga svenne-tacos-tillbehör.

Svårighetsgrad: ganska lätt. Men inte blev det snygga små runda bollar, något blev nog fel i hållfastheten. Och så har jag ingen traktörpanna och inte heller fritös utan hällde massa olja i en vanlig stekpanna som skvätte och brände underarmar och… nä, det var nog inte egentligen svårt, men jag kände mig lite som ett skämt.

Betyg vuxna: Gott. Inget magiskt, men gott. För att anamma barnens betygsskara kanske vi skulle säga 7 av 10.

Betyg O: Jättegott! Jag tror han sa 10 av 10, eller om det möjligen var 9,5.

Kommentar: Falafel är ju generellt underbart gott. Men det här med hållfastheten är en utmaning. Jag borde googla mig igenom världens råd. Kanske göra i ugn eller skaffa en fritös eller….?

Matlåda: Det blev ingen matlåda av detta. Vad jag än intalar mig beror det nog mest på att bollarna var så pinsamt fula. Sen är det inte helt snyggt att äta med händerna och riskera rinnande såser över hela armarna på kontoret. Men med snygga bollar eller mindre prestationsångest skulle det säkert funka fint med sallad till jobbet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s